Er is nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken, en hetzelfde geldt voor digitaal. Of u nu een nieuw merk wilt implementeren, een digitale marketingstrategie wilt versterken of de beveiliging wilt verbeteren, een website-update zou voor elke moderne marketeer een eerste overweging moeten zijn. Er is namelijk geen betere of meer kosteneffectieve manier om leads vast te leggen, producten en diensten te promoten en uw doelgroep aan te spreken dan via een website.
We vroegen het hele team bij RubberDucky om de tien belangrijkste redenen te bedenken om een website te updaten, hier zijn hun antwoorden:
1. Visueel aantrekkelijk
Wanneer bezoekers naar je website komen, zien ze die als een verlengstuk van je bedrijf. Gebruikers zullen een merk verkiezen boven de concurrentie als het er professioneel uitziet, nuttige informatie bevat en aanslaat bij de doelgroep. Een slecht ontworpen, verouderde digitale website geeft de bezoeker een impressie over het bedrijf erachter.
2. Responsiviteit
We leven in een smartphone-maatschappij en brengen veel meer tijd door op onze mobiele apparaten dan op laptops op computers. Als je de komende mobile-first indexeringsupdate van Google in acht neemt, is het negeren van de mobiele markt zeer riskant, zozeer zelfs dat het mobielvriendelijk maken van een website met responsive design een standaardpraktijk is geworden.
Responsive Web Design is een reeks technieken waarmee een website kan worden aangepast aan de grootte van het scherm waarop hij wordt bekeken. Iemand die je site op een smartphone bezoekt, ziet mogelijk dezelfde inhoud als iemand die de site op een laptop bezoekt. Het kan zinvol zijn om uw website “mobile-first” te ontwerpen, als u uw website al een tijdje niet meer hebt bijgewerkt, jaag je mobiele gebruikers en potentiële klanten weg.
3. Techniek en codering
Bij het updaten van je site is het van cruciaal belang dat deze compatibel is met de laatste versies van webbrowsers, je broncode geldig is (HTML en CSS), voldoet aan de basis webstandaarden en gebruik maakt van een actuele programmeertaal. Naarmate websites rijpen en groeien, komt het vaak voor dat bepaalde elementen niet meer goed werken en verouderd raken.
4. Call-To-Action
Verouderde websites missen ook overtuigende call-to-action die helpen bij het omzetten van bezoekers in betalende klanten of lead. Een call-to-action (CTA) is een knop of link op je website die bezoekers helpt leads te worden door specifieke acties op je site te ondernemen. Om de doeltreffendheid van je CTA te beoordelen, moet je nagaan of elke landingspagina duidelijk een uniek verkoopvoorstel en een bijbehorende call-to-action weergeeft, en of beide dwingend genoeg zijn om je bezoeker tot actie over te halen.
5. Effectiviteit
Met een correct bijgewerkte site zou je de doeltreffendheid van je website moeten kunnen beoordelen. Een verouderde site kan de nodige elementen missen om de doeltreffendheid van je onlineaanwezigheid te bepalen. Heat-mapping, conversietracking en gebruikersregistraties zijn eenvoudige en doeltreffende manieren om te beoordelen hoe goed of slecht je site wordt gebruikt. Tegenwoordig kun je investeren in een verscheidenheid aan online tools waarmee je tot in de kleinste details kunt bijhouden wat werkt en wat niet. Ze kunnen echter alleen effectief zijn met een actuele en bijgewerkte website. Houd hierbij wel rekening met de AVG-wetgeving en de privacy van je bezoekers.
6. Inhoud
Hoewel de algemene lay-out van een website de eerste indruk bepaalt, bezoeken gebruikers websites meestal om nuttige informatie te vinden. Een herontwerp van een website kan helpen de betrokkenheid van het publiek opnieuw vorm te geven. Het is echter essentieel om teksten te schrijven die je publiek aanspreekt en tegelijkertijd beknopt, minimaal en relevant blijven. Met een gemiddelde aandachtsspanne van 2 tot 4 seconden is het belangrijkste aspect van een website de inhoud, omdat die bepaalt hoe goed de website zijn doel dient. Verse en originele website-inhoud is een belangrijke troef om gebruikers aan te moedigen je site vaker te bezoeken.
7. SEO Implicaties
Naast een website kan het ook nuttig zijn om uw algemene digitale marketingstrategie opnieuw te evalueren. Zoekmachines zoals Google en Bing straffen verouderde websites door de organische zoekresultaten te verlagen. Websites met de recentste inhoud worden als het relevantst beschouwd, maar hoe geweldig je inhoud ook is, vergeet niet dat deze nog steeds een houdbaarheidsdatum heeft.
Een website herontwerp biedt ook de mogelijkheid om je keyword targeting en algemene conversiepercentage te heroverwegen. De manier waarop gebruikers zoeken is de afgelopen jaren drastisch veranderd, en zal waarschijnlijk net zo snel blijven veranderen door het toenemende gebruik van mobiele apparaten. De toename van bruikbaarheid in webdesign is een belangrijke factor om te overwegen. Elk jaar evolueren de webstandaarden drastisch, en de ontwikkelingstechnieken voor websites gaan vooruit om aan de nieuwste eisen te voldoen. Als je website enkele jaren geleden is gebouwd, bevat deze waarschijnlijk veel onnodige HTML-code die de laadtijd van je website vertraagt, wat een belangrijke bijdrage levert aan de positionering van je website.
8. Navigatie
User Experience (UX), verwijst naar hoe efficiënt het voor bezoekers is om je website te gebruiken, inclusief hoe snel hij laadt. Hoe gemakkelijk het is om informatie te vinden, en hoe weinig verwarring er is wanneer bezoekers een actie proberen te voltooien. De navigatie van je website moet erop gericht zijn het juiste type bezoeker naar de gewenste, aangewezen ervaring te leiden.
9. Bounce Rate-vermindering & sessietijd
Het percentage bezoekers dat op je website komt en vertrekt zonder een andere pagina te bezoeken, staat bekend als het bouncepercentage. Een hoog bouncepercentage geeft mogelijk aan dat een site verouderd is of slecht presteert. Gebruikers verlaten een website meestal snel zonder andere pagina’s te bezoeken omdat ze niet meteen kunnen vinden wat ze zoeken of omdat het uiterlijk hen gewoon niet bevalt. Inzicht in de duur van gebruikerssessies, in verhouding tot de normen van je branche, is nuttig om te bepalen welke mogelijkheden je website kan benutten.
10. Performance
De laadtijd van je website is een grote factor die bepaalt of mensen je website blijven of deze snel verlaten. Gelukkig zijn er meerdere tools van derden die kunnen helpen bepalen hoe je wijzigingen kunt aanbrengen die de algemene laadscore ten goede komen. Als je score laag is, kun je heroverwegen de elementen van je website die traag laden, zoals bijvoorbeeld grote bestanden (Foto’s, video’s, documenten) te optimaliseren.