Case Study: Modernisering van de website van HVV Hengelo door RubberDucky

HVV Hengelo, een lang bestaande amateurbvoetbalclub met een rijke geschiedenis van 100 jaar, benaderde RubberDucky met de wens om hun website te vernieuwen. Ze wilden een moderne, mobile-first ontwerp dat de gebruikerservaring centraal stelde en een gemakkelijk leesbaar, SEO-geoptimaliseerd platform bood voor hun leden en fans.

Uitdagingen:

 1. Verouderd ontwerp: De bestaande website van HVV Hengelo had een verouderd ontwerp dat niet overeenkwam met de levendige geest en geschiedenis van de club.
 2. Mobiele responsiviteit: De oude website was niet geschikt voor mobiele apparaten en paste zich niet goed aan verschillende schermformaten aan, wat resulteerde in een slechte gebruikerservaring voor mobiele gebruikers.
 3. Gebruikerservaring: HVV Hengelo wilde de algehele gebruikerservaring verbeteren door informatie gemakkelijk toegankelijk te maken, intuïtieve navigatie en interactieve functies.

Aanpak:

Om aan de behoeften van HVV Hengelo te voldoen, nam RubberDucky een uitgebreide aanpak die zich richtte op modernisering, mobile-first ontwerp en het verbeteren van de gebruikerservaring.

 1. Modernisering:
  • Nieuw ontwerp: We hebben een visueel aantrekkelijk en modern ontwerp gecreëerd dat de merkelementen, kleuren en logo van de club bevatte.
  • Boeiende visuals: Hoogwaardige afbeeldingen en video’s werden gebruikt om de geschiedenis van de club, wedstrijden en evenementen te laten zien, waardoor een meeslepende ervaring voor bezoekers ontstond.
 2. Mobile-First aanpak:
  • Responsief ontwerp: De nieuwe website werd ontwikkeld met een responsief ontwerp, waardoor een optimale kijkervaring op verschillende apparaten, waaronder smartphones en tablets, werd gegarandeerd.
  • Intuïtieve navigatie: We hebben navigatie die geschikt is voor mobiele apparaten prioriteit gegeven, waardoor het voor gebruikers gemakkelijk was om verschillende secties van de website moeiteloos te bereiken.
 3. Verbeterde gebruikerservaring:
  • Gestroomlijnde informatie: We hebben de inhoud herstructureren om deze gemakkelijk scanbaar en georganiseerd te maken. Belangrijke informatie, zoals wedstrijdschema’s, uitslagen en nieuws, werden prominent weergegeven.
  • Interactieve functies: We hebben interactieve elementen zoals wedstrijdkalenders, live wedstrijdupdates en spelersprofielen geïntegreerd om gebruikers te betrekken en hun ervaring te verbeteren.
  • Integratie van sociale media: De website werd geïntegreerd met de sociale media-accounts van de club, waardoor bezoekers op de hoogte konden blijven van het laatste nieuws en evenementen.

Resultaten:

De samenwerking tussen HVV Hengelo en RubberDucky resulteerde in een succesvolle vernieuwing van de website die voldeed aan de verwachtingen en doelen van de klant.

 1. Verbeterde gebruikerservaring: De nieuwe website biedt een naadloze en intuïtieve ervaring, waardoor gebruikers gemakkelijk informatie over de club, wedstrijden, evenementen en nieuws kunnen vinden.
 2. Mobielvriendelijk ontwerp: Het responsieve ontwerp zorgt ervoor dat de website toegankelijk en visueel aantrekkelijk is op verschillende apparaten, waardoor wordt ingespeeld op het groeiende mobiele publiek.
 3. Toegenomen betrokkenheid: De toevoeging van interactieve functies en integratie van sociale media heeft de gebruikersbetrokkenheid verbeterd, waardoor er een gevoel van gemeenschap ontstaat bij leden en fans.
 4. SEO-optimalisatie: De website is ontwikkeld met SEO-best practices in gedachten, waardoor betere zichtbaarheid op zoekmachines mogelijk is en er meer organisch verkeer wordt aangetrokken.

De samenwerking tussen HVV Hengelo en RubberDucky resulteerde in een moderne, mobile-first website die de gebruikerservaring centraal stelt en de rijke geschiedenis van de club laat zien. De vernieuwde website heeft met succes meer bezoekers aangetrokken, de betrokkenheid vergroot en de online aanwezigheid van de club versterkt.

Als je nog meer vragen hebt of hulp nodig hebt bij je eigen project, neem dan gerust contact met ons op bij RubberDucky.

You might also like